Roofing

Roofing of een bitumen dakbedekking is de populairste dakbedekking voor platte daken. Van deze dakbedekking is bekend dat ze tijdens het plaatsen wordt verbrand waardoor de laag zich uitstekend aan de ondergrond kan vestigen. Indien u op zoek bent naar een goede en kwalitatieve dakbedekking voor uw plat dak, dan is het ongetwijfeld een aanrader om even de mogelijkheden van roofing te ontdekken.

Vatbaar voor UV-straling

Over het algemeen kunnen we stellen dat een dak welke is voorzien van roofing over een uitstekende levensduur beschikt. Dat neemt echter niet weg dat er één vatbaar aspect is waar eigenaars van een roofing dak rekening mee dienen te houden. Het is namelijk algemeen bekend dat roofing vatbaar is voor UV-straling. Dat lijkt op het eerste zicht geen probleem, maar dat is het wel. Het is immers zo dat deze vatbaarheid er voor kan zorgen dat er op een bepaald ogenblik scheurtjes of barstjes zullen ontstaan. Dit kan lekkage in de hand werken waardoor er schade door vocht en water in huis kan ontstaan. Hier dient dan ook beslist rekening mee te worden gehouden indien u kiest voor een plak dak met roofing.

Uitstekend waterbestendig

Het eerste aspect wat van belang is bij het plaatsen van dakbedekking is uiteraard de waterdichtheid en wat dat betreft doet roofing het werkelijk uitstekend. Dit type materiaal staat er om bekend uw dak jarenlang geheel waterdicht te houden en dat zonder dat er daarvoor veel inspanningen geleverd dienen te worden. Wel wordt het aangeraden om regelmatig een onderhoud of controle van het dak uit te laten voeren om eventuele scheurtjes (zie vorig stukje) snel op te kunnen lossen.

Plaatsing van roofing

Veel mensen willen er tegenwoordig voor kiezen om zelf de roofing op hun dak te plaatsen, maar dat is lang niet altijd een goed idee, in tegendeel. Van roofing is namelijk bekend dat ze heel zorgvuldig geplaatst moet worden en in het bijzonder zonder naden. Alleen op deze manier verzekert u, uw dak van een uitstekende levensduur en wordt de kans op schade tot een absoluut minimum beperkt.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.