Home » Bouw » Verbouwing » Aanbouw

alarmsysteem

 
Aanbouw nodig? Vergelijk eerst

Aanbouw

U bent van plan om groter te gaan wonen. In dat geval zou u ervoor kunnen kiezen om te gaan verhuizen, maar verbouwen is natuurlijk ook een optie. Veel mensen kiezen ervoor een aanbouw te plaatsen om zo de woonkamer, slaapkamer of keuken te vergroten. Een populaire manier om dit te doen is een prefab aanbouw. Zo heeft u binnen een week meer leefruimte en daarmee een directe waardevermeerdering van uw huis.

Om een aanbouw te kunnen plaatsen, zoals een veranda, carport, annex met bijkeuken of een gelijkvloerse uitbreiding dan hoeft u geen vergunning aan te vragen, maar heeft u wel meldingsplicht. Er geldt een maximum van 40 vierkante meter.

Meldingsplicht geldt voor de volgende soorten aanbouw:

  • De aanbouw mag niet hoger zijn dan 4 meter (vanaf de grond gemeten);
  • Functie van het huis en het aantal woongelegenheden mag niet veranderen;
  • Vanaf de zijgevel minimaal 3 meter van de perceelgrens blijven;
  • Vanaf de achtergevel minstens 2 meter van de perceelgrens blijven;
  • Er moet tegen een aanpalend gebouw worden gebouwd, deze mag tot de perceelgrens reiken zolang de bestaande scheidingsmuur niet mag worden gewijzigd. Ook mag de bouwdiepte van de aanbouw niet de bouwdiepte van het aanpalend gebouw overschrijden.

Aanbouw laten plaatsen

Bent u van plan een aanbouw te laten plaatsen? Win dan zoveel mogelijk informatie in bij een specialist zodat u precies weet waar u aan toe bent. Is hetgeen u wilt wel mogelijk? Met welke regelgeving krijgt u te maken en wat zijn de kosten? Een specialist kan u advies geven, maar ook een offerte op maat voor u maken. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Verstandig is om altijd even een offerte aan te vragen bij verschillende specialisten. Op die manier kunt u ook nog eens leuk besparen op de kosten. Er zit vaak tot wel 40 procent verschil in de offertes! Het is dus zeker even de moeite waard om offertes te vergelijken.

Zie ook: kosten aanbouw.