Kosten verbouwing

Wanneer u van plan bent om een bepaalde verbouwing te realiseren zult u in eerste instantie een gedetailleerde kostenberekening wensen uit te voeren. Indien u de verbouwingen laat realiseren door een professionele partij is het nooit een overbodige luxe om bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen gebaseerd op de door u uitgetekende werken. Op deze manier komt u niet voor financiële verrassingen te staan. We vertellen u graag meer over de kosten waar u tijdens een verbouwing rekening mee dient te houden.

Gebruikmaken van een architect of niet?

Voor iedere vorm van verbouwing wordt er steeds vaker een beroep gedaan op een architect. Nochtans is dat niet noodzakelijk. Wanneer er geen ingrijpende veranderingen dienen te gebeuren waarbij de dragende structuur van een woning mogelijks wordt aangepakt is het namelijk niet verplicht om de hulp van een architect in te roepen. Op deze manier kunt u behoorlijk wat geld besparen en dat terwijl er niet wordt geraakt aan de kwaliteit van de verbouwingen.

Hoe de kosten van een verbouwing beperken?

Niet alleen het uitsluiten van de kosten van de architect kunnen er voor zorgen dat de kosten van de verbouwing worden beperkt. Daarnaast zijn er ook nog andere mogelijkheden om het kostenplaatje terug te dringen, namelijk:

  • Offertes vergelijken kan op eenvoudige wijze een structurele besparing realiseren
  • Probeer vooraf een gedetailleerde budgetberekening uit te voeren die duidelijk maakt welke financiële mogelijkheden er voor de verbouwingen beschikbaar zijn.
  • Het gebruik van minder luxueuze materialen kan een aanzienlijke besparing betekenen.
  • Probeer eenvoudige werken indien mogelijk zelf uit te voeren. Het uurloon vormt bij verbouwingen immers de belangrijkste kost. 

Wat met de afwerkingsposten?

Bij het opmaken van een raming van de kosten die voor de door u geplande verbouwingen gemaakt dienen te worden is het van cruciaal belang om rekening te houden met de afwerkingsposten. Vaak worden deze over het hoofd gezien terwijl ze toch een bepaald budget vereisen. Denk hierbij niet alleen aan de muurafwerking, maar ook aan met name de schakelaars, de lichtarmaturen, gordijnen of andere raamdecoratie en ga zo maar door.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.