Hoogrendementsketel

Sinds jaar en dag vormt de hoogrendementsketel de populairste verwarmingsketel voor een centrale verwarming systeem. Deze ketel kan worden gestookt met behulp van zowel aardgas als aardgas en beschikt over een hoger rendement in vergelijking met een standaard gasketel. Daar komt bij dat het prijskaartje relatief betaalbaar is, maar in ieder geval snel is terugverdiend door een aanzienlijk lager verbruik.

Verschillende soorten

Er bestaat tegenwoordig niet zomaar één hoogrendementsketel. Als klant beschikt u dan ook over de mogelijkheid om een keuze te maken tussen met name verschillende HR-ketels op aardgas. Zo zijn er de HR-ketels, de HR+ ketels en de ketels die zijn voorzien van een HR TOP label. Deze laatste is het meest zuinige model, maar wordt tevens gekenmerkt door een iets hoger prijskaartje. Wilt u graag gebruikmaken van een hoogrendementsketel die wordt gestookt met behulp van stookolie? Dan dient u oplettend te zijn voor het Optimaz-label.

Prijs van een hoogrendementsketel

Indien u er voor kiest om voor uw centrale verwarming systeem gebruik te maken van een hogedrukrendementsketel dient u rekening te houden met een kostprijs van tussen de 1700 en 2500 euro. Deze prijs geldt voor een standaard hoogrendementsketel of een HR+ ketel. Wanneer u gebruik wenst te maken van een condensatieketel met een HR TOP label dient rekening te worden gehouden met een hogere kostprijs tussen de 1750 en 5000 euro. Net zoals bij andere verwarmingsketels wordt het aangeraden om bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen. Op die manier kunt u snel achterhalen wie u kan voorzien van een zo laag mogelijke kostprijs.

Waarom kiezen voor een hoogrendementsketel?

Bovenstaande maakt het eigenlijk reeds duidelijk, mensen die gebruik willen maken van een systeem met centrale verwarming kunnen met de hoogrendementsketel rekenen op verschillende interessante voordelen, namelijk:

  • De kostprijs is relatief toegankelijk en daardoor geschikt voor ieders budget.
  • De stookkosten worden aanzienlijk teruggeschroefd wat zorgt voor een beperkte terugverdientijd.
  • Door gebruik te maken van de hoogrendementsketel kunt u, uw woning in geen tijd en op zeer efficiënte wijze verwarmen.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.