Home » Huis » Gevelrenovatie » Graffiti verwijderen

graffiti verwijderen

 
Graffiti verwijderen nodig? Vergelijk eerst

Graffiti verwijderen

Wanneer er graffiti op uw gevel is aangebracht zult u er graag alles aan willen doen om deze zo snel mogelijk te laten verwijderen. Dat is ook zeer belangrijk. Graffiti die niet binnen de 24 uur na aanbrengen wordt verwijderd heeft namelijk een aanzienlijk grotere kans om blijvende schade aan te richten aan uw gevel. Het snel verwijderen van bekladding is dan ook absoluut van zeer groot belang, maar er is meer. Niet alleen een snelle verwijdering is namelijk belangrijk, ook de manier waarop de graffiti wordt verwijderd. Een niet correcte reinigingsmethode kan er immers voor zorgen dat er blijvende schade wordt aangebracht en ook dat is uiteraard niet de bedoeling.

Zelf graffiti verwijderen of niet?

Indien er graffiti is aangebracht op uw gevel zult u zich misschien wel de vraag stellen of u deze niet zelf kunt verwijderen. Wanneer u dit wenst te doen is het wel belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden:

  • Verwijder de graffiti altijd zo snel mogelijk, het liefst binnen de 24 uur
  • Gebruik geen agressieve producten die schadelijk kunnen zijn voor uw gevel

Hou er verder rekening mee dat de ene gevel de andere niet is waardoor de manier waarop de graffiti dient te worden verwijderd grondig kan verschillen.

Graffiti vakkundig laten verwijderen

Omwille van bovenstaande is het steeds interessant om de graffiti op uw gevel door een echte vakman te laten verwijderen. Niet alleen beschikken zij over speciale hulpmiddelen, daarnaast kunnen ze ook perfect controleren om welk type verf het precies gaat. De manier waarop de gevel wordt gereinigd is hier namelijk steeds van afhankelijk. Uiteraard dient er ook aandacht te worden geschonken aan het type gevel. Hoe dan ook, bent u op zoek naar een mogelijkheid om de bekladding op uw gevel te laten verwijderen en wilt u mogelijke schade koste wat het kost voorkomen? In dat geval is een beroep doen op een echte vakman ongetwijfeld een aanrader!

Anti-graffitisysteem

Mensen die in een buurt wonen die vatbaar is voor graffiti kiezen er steeds vaker voor om een zogenaamd anti-graffitisysteem aan te brengen op hun gevel. Dat is interessant, want op deze manier wordt als het ware een soort van beschermlaag gecreëerd waardoor graffiti steeds kan worden verwijderd zonder dat er rechtstreeks op de gevel zelf wordt behandeld. Hierdoor kan schade op zeer efficiënte wijze worden voorkomen.