Tuinarchitect

De tuin is vandaag de dag voor steeds meer mensen van zeer groot belang, veel meer dan vroeger. Tegenwoordig wordt de tuin dan ook echt gezien als het verlengde van een woning waardoor deze op en top moet zijn. Wanneer u er voor kiest om een bestaand huis over te kopen of u een nieuwbouw laat realiseren kan het geen kwaad om de tuin even in detail te bekijken… of beter gezegd te laten bekijken. Een beroep doen op een tuinarchitect zorgt er namelijk voor dat meteen een heleboel zaken duidelijk zullen worden waar u zelf misschien niet bij had stilgestaan. Beschikt u zelf over een groot stuk grond of heeft u een bestaande tuin en wilt u deze anders laten inrichten? Dan is u laten bijstaan door een tuinarchitect absoluut geen overbodige luxe!

Waarom een beroep doen op een tuinarchitect?

Er zijn verschillende interessante redenen op te noemen waarom u er voor kunt kiezen om een beroep te doen op een tuinarchitect. We zetten alle voordelen van dit beroep voor u in ieder geval graag even op een rijtje:

  • Indien u een kleine tuin heeft kan een tuinarchitect de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk benutten.
  • Advies voor te plaatsen planten, bloemen en eventueel ook bomen die uw stukje tuin tot een waar paradijs kunnen maken.
  • Een structurele opbouw van grotere tuinen waarbij probleemloos met verschillende stijlen en invloeden kan worden gewerkt.

Tarieven van een tuinarchitect

Hoeveel een tuinarchitect precies in rekening brengt voor de uitgevoerde werken kan afhankelijk zijn van partij tot partij. Het is bijvoorbeeld perfect mogelijk dat de ene tuinarchitect een vaste kostprijs in rekening zal brengen terwijl de andere zal werken op basis van een uurtarief. Vooral bij grotere projecten kan dat het geval zijn of wanneer bij verstrekking van de werken niet geheel duidelijk is hoelang de realisatie er van precies zal duren.

Tuinarchitect inschakelen

Heeft u voldoende gelezen en bent u van plan om een tuinarchitect in te schakelen? Probeer dan in eerste instantie vooral voor uzelf uit te maken aan welke eisen uw tuin dient te voldoen. Welke kleuren mogen er bijvoorbeeld gebruikt worden, heeft u een voorkeur op vlak van bloemen of planten en ga zo maar door. Op deze manier heeft de tuinarchitect meteen een basis aan informatie waarmee hij aan de slag kan gaan en dat drukt uiteraard de kosten.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.