Home » Tuin » Tuinaanleg » Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

 
Tuinonderhoud nodig? Vergelijk eerst

Tuinonderhoud

Tuinen moeten met regelmaat worden onderhouden, ze hebben tuinonderhoud nodig. Met name in het voorjaar en in het najaar, wanneer bomen en planten hard groeien en er veel gesnoeid moet worden. Naast snoeien zijn ook vervanging van beplanting, onkruid wieden, terras schoonmaken en eventueel aanvullen van grond met mest zodat gezonde groei bevorderd wordt van belang.

Dit kunt u zelf doen, maar u kunt er ook een hovenier voor inhuren.

Levensduur verlengen

Wanneer uw tuin goed en met regelmaat wordt onderhouden dan heeft u langdurig plezier van uw tuin en blijven de planten en bomen lang in leven. Tuinonderhoud zorgt er bijvoorbeeld voor dat planten niet gaan woekeren en dan onkruid geen tot weinig kans krijgt. Dit komt de uitstraling van uw tuin en daarmee uw huis ook ten goede. Een goed onderhouden tuin heeft een positief effect op de waarde van uw woning.

Hovenier inhuren

Tuinonderhoud is het beste uitbesteed aan een hovenier. Een hovenier heeft de kennis, ervaring en het gereedschap om uw tuin tot in de puntjes te verzorgen. Tuinonderhoud vereist kracht en veel tijd. Onkruid wieden, heg snoeien en het afvoeren van het tuinafval behoren onder andere tot de taakomschrijving van een hovenier. Uw tuin is in goede handen bij een hovenier.

U kunt een hovenier inschakelen wanneer u het er aan toe hebt, maar u kunt ook een abonnement afsluiten. Of u nu een kleine of grote tuin hebt, een hovenier helpt u graag met uw tuinonderhoud. Voor meer informatie en een offerte op maat kunt u het beste contact opnemen met een hovenier bij u uit de buurt.