Home » Tuin » Tuinaanleg » Tuinontwerp

Tuinontwerp

 
Tuinontwerp nodig? Vergelijk eerst

Tuinontwerp

Een tuinontwerp is simpel gezegd een ontwerp waardoor u een indruk krijgt van het uiteindelijke resultaat van uw nieuwe of gerenoveerde tuin. Een hovenier kan zo’n tuinontwerp voor u op schaal maken met een plattegrond van uw tuin.

Het ontwerpen van een tuin gebeurt in drie verschillende fasen:

  • Inventariseren

Eerst worden uw wensen en eisen in kaart gebracht. Wat wilt u en wat wilt u niet? Welke sfeer, functies en toevoegingen ziet u graag in uw tuin. Denk aan een eigen groente tuin, een terras, een vijver of een speciale struik. Uw wensen worden meegenomen in het uiteindelijke ontwerp van de hovenier.

  • Ontwerpen

Zodra al uw wensen zijn geinventariseerd kan de hovenier het ontwerp gaan maken. Hierbij wordt ook direct rekening gehouden met praktische zaken als wandelpaden en lichtinval. Daarnaast wordt er een verhouding geschetst tussen de paden, terrassen, beplanting en beschutting.

  • Bespreken

Vervolgens wordt het tuinontwerp met u besproken en waar nodig aangepast. Vervolgens kan er op basis van het tuinontwerp een offerte worden gemaakt.

Weet u niet precies wat u wilt of wat de mogelijkheden zijn? Hoveniers hebben bijna altijd een standaard tuinontwerp waar u inspiratie uit kunt putten. Deze ontwerpen zijn veelal gebaseerd op stadstuinen en kindvriendelijke tuinen en zijn makkelijk aan te passen op de specificaties van uw tuin. Dit is een goed alternatief als u geen kosten wil maken voor het laten maken van een tuinontwerp op maat

Offerte aanvragen

Wilt u graag een tuinontwerp laten maken? Dan is het verstandig hiervoor eerst een offerte te laten maken of direct voor de gehele klus een offerte op te laten stellen. Vergelijk meerdere offertes en laat uw tuinontwerp maken en gewenste tuin aanleggen tegen een zo scherp mogelijk tarief.