Home » Tuin » Tuinaanleg » Tuinrenovatie

Tuinrenovatie

 
Tuinrenovatie nodig? Vergelijk eerst

Tuinrenovatie

Het wil wel eens voor komen dat uw tuin toe is aan wat verandering of een opknapbeurt. Wat komt er allemaal kijken bij het opknappen van een tuin en wat is het gewenste resultaat en is dat op één lijn met wat u mag verwachten?

Een keer per decennium is de tuin toe aan een opknapbeurt. Tuinrenovatie kan vanuit diverse redenen overwogen worden. Zo bent u bijvoorbeeld niet meer tevreden over de tuin omdat het niet meer past bij uw woning of uw persoonlijke smaak. Wellicht bent u gewoon toe aan iets nieuws. Door omstandigheden is de tuin verwaarloosd en een beetje verwildert. Wanneer u een tuinrenovatie wil (laten) uitvoeren dan is dit een aardig karwei. Denk aan de volgende werkzaamheden:

  • Onkruid verwijderen
  • Bomen en struiken snoeien
  • Planten verwijderen of verpoten
  • Bomen verwijderen
  • Grond af- en aanvoeren
  • Straatwerk en schuttingen herstellen

Een mix van oud en nieuw

Een tuinrenovatie betekent niet per se dat uw hele tuin anders moet. U kunt best de fundering van uw tuin in tact laten en een beetje van het oude met het nieuw mengen. Een goed hovenier kan planten verplaatsen, welke moeten worden gesnoeid en of er straatwerk veranderd, gerepareerd, hergebruikt of vernieuwd moet worden. De tuin wordt flink onder handen genomen en daar hoeft u niet per se allerlei nieuwe zaken voor aan te schaffen. Tuinrenovatie kan eenvoudig door veel van de reeds aanwezige planten en materialen opnieuw te gebruiken en bespaart u dus ook een hoop geld.

Opnieuw aanleggen

Mocht u geen gebruik willen maken van tuinrenovatie, maar echt een volledig nieuwe tuin willen dan kunt u de tuin opnieuw laten aanleggen. In dat geval wordt de tuin volledig opnieuw ingedeeld en wordt de tuin in principe opnieuw ontworpen. Dit is vanzelfsprekend een stuk duurder dan tuinrenovatie, echter kunt u nu wel de tuin volledig vanaf 0 naar eigen smaak en zeggen in laten richten.

Hovenier inschakelen

Voor een zo goed mogelijk resultaat huurt een hovenier in. Zoals dat met vrijwel iedere specialist het geval is zit ook hier een aardig prijsverschil. Vergelijk dus meerdere offertes en laat u vrijblijvend adviseren!