Zonweringsdoek

Veel mensen die op zoek zijn naar een bepaalde zonwering kiezen er voor om een zonweringdoek te gebruiken. Deze speciale doeken worden geweven met polyacrylaatgaren waardoor ze bijzonder kwalitatief zijn en perfect langdurig blootgesteld kunnen worden aan uv-straling. Daar komt bij dat ze ook nog eens geautomatiseerd kunnen werken waardoor ze tegemoet komen aan de wensen van veel woningeigenaars. Indien u eveneens op zoek bent naar een kwalitatieve zonwering die u kunt aankopen tegen een beperkte kostprijs, dan zou deze zomaar eens aan uw verwachtingen kunnen voldoen.

Nooit perfect waterdicht

Een niet onbelangrijk kenmerk van een zonweringdoek is uiteraard dat deze nooit geheel waterdicht is. Dat is vervelend, want het heeft als gevolg dat u bij regen nooit buiten kunt zitten op uw terras terwijl dat met andere vormen van terrasafkapping wel het geval is. Wanneer u de zonweringdoek uitsluitend gaat gebruiken om de zon uit het huis te houden zult u dit echter niet ondervinden als een nadeel en kan het perfect tegemoetkomen aan uw verwachtingen.

Automatische of manuele bediening

Een zonweringdoek kan op vandaag op tal van verschillende manieren geplaatst worden. U kunt er voor kiezen om gebruik te maken van een manueel systeem waarbij het scherm handmatig wordt uitgevouwen, maar u kunt ook gewoon met een druk op de knop uw ramen beschermen tegen het zonlicht. Indien u wenst te besparen op de kostprijs van uw zonwering kunnen we u alleen maar aanraden om te kiezen voor een manuele systeem met zonweringdoek. Een geautomatiseerd systeem zal immers altijd de nodige extra kosten met zich meebrengen.

Voordelen van een zonweringdoek

Indien u kiest voor het gebruik van een zonweringdoek kunt u rekenen op verschillende voordelen. We zetten de belangrijkste graag even voor u op een rijtje:

  • De investering in een zonweringdoek ligt laag
  • Ze biedt een prima bescherming tegen invallend zonlicht
  • Ze kan uw terras in de zomer een stuk draaglijker maken

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.